Mancaruri gustoase la gratar iarna-vara

Mancaruri gustoase la gratar iarna-vara

Produse si sfaturi pentru gratare pe tot parcursul anului...

Toata lumea iubeste mancarea la gratar. Sigur, unii oameni prefera carnea, iar altii prefera branzeturile sau chiar legumele, dar putem fi cu totii de acord ca suntem cu totii deschisi oricand la un gratar grozav. Multumita aparatelor moderne de bucatarie, deja este posibil nu numai vara, ci si pe vreme mai rece.

 

Secretul gratarului 

Secretul gratarului poate fi o multime de lucruri, dar cateva sfaturi cheie va pot ajuta sa obtineti o mancare cu exterior crocant si interior sfaramicios si delicios:

 

- Alegeti ingredientele potrivite: carnea, pestele, legumele si fructele sunt toate   

 excelente pentru gratar, dar este important ca acestea sa fie proaspete si de  

             buna calitate.

 

- Preincalziti gratarul: porniti aparatul cu cel putin 10-15 minute inainte de a  

  face gratarul pentru a va asigura ca este incalzit la temperatura potrivita

  inainte de a pune alimentele pe gratar.

 

- Curatati gratarul: Un gratar curat ajuta la evitarea lipirii alimentelor,

  asa ca este o idee buna sa curatati bine gratarul inainte de fiecare utilizare.

 

- Folositi un spray cu ulei: Folosirea uleiului ajuta la evitarea uscarii alimentelor

  si lipirea lor de gratar. Pulverizatorul de ulei va permite sa puneti pe alimente

            atat ulei cat ati planificat. Nu numai ca puteti gati mai sanatos, dar puteti sa si

  economisiti bani.

 

Olajspray rozsdamentes palackban
Pulverizator ulei, recipient din inox
Preț special 22,99 Lei RRP: Preț standard 71,99 Lei Ultimul pret de vanzare recomandat de Producator.
Revizuiti mai intai

 

    • Aveți grija la momentul potrivit: Momentul potrivit este o parte importanta a gratarului, deoarece alimentele prea fripte pot fi tari si uscate, in timp ce alimentele crude sau insuficient gatite nu sunt gustoase. Cu un termometru multifunctional, puteti ajusta cu usurinta timpul de gatire si temperatura alimentelor in functie de grosimea si tipul de alimente.

     

    • Odihniti mancarea: Acest lucru ajuta ca sucul sa se distribuie uniform in toata mancarea, ceea ce o face mai sfaramicioasa si mai aromata.

     

    • Experimentati: Mancarurile la gratar cu adevarat delicioase depind adesea de experimentare si de crearea unui stil propriu. Testati diferite condimente, marinade si incercati sa preparati diferite feluri de mancare in moduri diferite.

     

    Cele mai gustoase mancaruri la gratar 

    Planuiti deja sa va adunati prietenii sau familia pentru un gratar de indata ce apar primele raze calde de soare? Si, odata stabilita data, va tot ganditi ce fel de mancare sa pregatiti pentru a-i face pe toti sa se linga pe degete? Nu este usor, pentru ca toti suntem diferiti, cu gusturi diferite. Trebuie sa va asteptati la adevaratii iubitori de carne, dar nu-i uitati pe vegetarieni. De aceea este o idee atat de buna gratarul, pentru ca putem avea o varietate de mancaruri diferite pe gratar, asa ca sigur veti gasi ceva pe gustul tuturor. Cateva dintre clasicele din toate timpurile ale mancarurilor la gratar cu care nu veti da gres:

     

    Hamburger

    Popularitatea hamburgerului este neintrecuta atunci cand vine vorba de gatit in aer liber. Fiecare oaspete isi poate umple chiflele cu ce doreste, ceea ce il face un adevarat jolly joker. Nu este o problema de preparat nici pentru incepatorii in ale gratarului si cu siguranta va veti impresiona oaspetii cu carne tocata, suculenta, picanta si proaspat prajita. Dar daca inca nu sunteti sigur, procurati termometrul multifunctional cu miez, care va permite sa setati tipul de carne si etapele de gatire.

     

     

Frigarui

Pana in ziua de azi, primul aliment tratat termic al omenirii nu a fost inecat. Succesul sau de durata consta in diversitatea sa, motiv pentru care este o alegere excelenta pentru gratarul dumneavoastra. Pregatirile pentru un gratar in aer liber ii readuc pe oameni laolalta dupa o iarna lunga. Pregatiti toate ingredientele si lasati-i pe invitatii dvs. sa isi friga singuri ingredientele preferate. In acest fel, veti impusca doi iepuri dintr-o lovitura si, pe langa faptul ca veti crea o atmosfera buna, puteti fi siguri ca toata lumea va manca ceea ce le place cu adevarat. Setul nostru de gratar din 25 de piese include 6 frigarui.

 

Friptura de vita 

Daca doriti o experienta culinara de neuitat pentru companie si va simtiti confortabil in lumea gratarului, mergeti la macelarie si luati niste antricot de vita (rib-eye steak). Pregatiti la gratar o varietate de legume si serviti cu un sos interesant! Dupa aceea, tot ce trebuie sa faceti este sa ascultati recunoasterile oaspetilor.

Sfaturi si trucuri pentru gratar 

  • Incercati gratarul direct si indirect: In urma gratarului direct, puneti mancarea direct pe gratar, in timp ce in cazul gratarului indirect, mancarea este gatita deasupra jarului de pe o parte a gratarului. Gratarul indirect asigura faptul ca alimentele nu se ard si sunt gatite uniform.

 

  • Folositi fumul: Folositi aschii de tamaie, pe care le puneti in carbuni dupa ce i-ati inmuiat. Afumarea adauga o aroma deosebita mancarii.

 

  • Condimentati in prealabil: Condimentarea alimentelor in prealabil ajuta ca aromele sa patrunda mai adanc in mancare. Cu toate acestea, fiti atenti la faptul ca marinadele acide (muraturile) pot descompune proteinele din alimente, asa ca este mai bine sa le inmuiati doar pentru o perioada scurta de timp.

 

  • Folositi punga de copt pentru gratar: Punga de copt pentru gratar impiedica caderea legumelor printre gratare si la gatirea uniforma a acestora. Umpleti-o cu legumele dvs. preferate, asezonati-o si puneti-o pe gratar.

 

Grillező tasak telfon bevonatú
Punga de copt pentru gratar 14x24 cm
Revizuiti mai intai
Preț special 12,99 Lei RRP: Preț standard 24,99 Lei Ultimul pret de vanzare recomandat de Producator.

  • material antiaderent, termorezistent
  • fibra de sticla acoperita cu teflon
  • puteti coace in el diferite mancaruri simultan
  • curatare usoara

 

  • Folositi un termometru: Termometrul va ajuta sa stiti exact cand este gata mancarea si sa evitati gatitul insuficient sau excesiv. Reglati timpul si temperatura in functie de temperatura alimentelor. Termometrul multifunctional este un accesoriu indispensabil pentru coacerea diferitelor tipuri de carne, paine, paste etc., pentru a va asigura ca interiorul alimentelor este perfect gatit. Este usor de utilizat: este suficient sa introduceti acul metalic de la capat in centrul carnii pentru a verifica temperatura.

  • Folositi cartofi mici: Cei mai buni cartofi pentru gratar sunt cei care contin mai putin amidon, pentru ca nu se crapa in timpul gatitului. Acestia pot fi cartofi rosii, galbeni sau albi. Taiati-i in doua, condimentati-i dupa gust si frigeti-i direct pe carbuni. Cartofii vor fi crocanti la exterior si moi in interior.

 

Daca aveti chef de gratar, dar nu aveti inca uneltele necesare, rasfoiti magazinul nostru online si alegeti gratarul si accesoriile potrivite pentru dumneavoastra.

 

Anterior 10 exercitii cu minge de fitness care va vor misca corpul
Pasul urmator Balansoar leagan de gradina - o insula de pace in gradina