cele-mai-bune-idei-de-meniu-de-Craciun

Cele mai bune idei de meniu de Craciun

Vreti sa va surprindeti familia in acest an si sa-i serviti un meniu nou, modern de Craciun? In articolul nostru, va prezentam mai multe optiuni!

Vreti sa va surprindeti familia in acest an si sa-i serviti un meniu nou, modern de Craciun? In articolul nostru, va prezentam mai multe optiuni, de exemplu meniul traditional cu note moderne, dar puteti vedea si exemplu de meniu de Craciun ieftin si rapid.

 

Meniu traditional de Craciun

Cate case, atatea obiceiuri sunt, dar cand ne gandim la meniul traditional de Craciun, probabil ca nu ar trebui sa lipseasca de pe lista o ciorba de peste aburinda, sarmale, un file de peste crocant prajit sau un cozonac faramicios. Daca familia dvs. este si o adevarata traditionalista in acest domeniu, nu este nevoie sa va ganditi prea mult sau sa schimbati meniul. Totusi, daca pregatirea cantitatii mari de mancare intampina greutati, chiar daca aveti retetele la indemana, schimbati imprejurarile anul acesta. Probabil ca din experientele din anii precedenti este clar daca cantitatea pe care cumparati de sarbatori este necesara sau nu. Pe de alta parte, faceti cumparaturi in avans si implicati familia in pregatiri. Poate fi un factor de descurajare faptul ca de multe ori este nevoie de mai mult timp, de exemplu, pentru a le explica copiilor cum sa impachetam umplutura in frunze de varza decat daca am face-o singuri. Cu toate acestea, este important de retinut ca asa se formeaza traditiile de familie, iar cei responsabili devin mai priceputi in fiecare an. Un set de vase de 7 piese de inalta calitate poate usura lucrurile.

Daca la cina vin mai multe rude si prieteni, aveti incredere in ei si rugati-i sa va aduca o parte din meniu. (Este mult mai practic decat a pune o serie de tavi cu prajituri in frigider.) Oricum, nimanui nu-i place sa vina cu maini goale, sigur ca va fi o matusa care coace cozonac excelent si oricare dintre musafiri va fi bucuros sa pregateasca o salata de cartofi cu maioneza langa pestele prajit. Daca delegati bine sarcinile, anul acesta veti primi in sfarsit oaspetii fara sa va simtiti obosita.

Versiuni moderne

Nu trebuie sa fiti zana de bucatarie pentru a adauga un truc la meniul de Craciun din acest an si pentru a va uimi familia sau oaspetii. Daca nu va place mancarea traditionala de sarbatori sau daca vreti doar sa va condimentati cina de Craciun cu ceva nou, acest paragraf este pentru dvs.

 

Supa crema de morcovi albi cu pesmet de turta dulce

Poate va intrebati ce cauta morcovul alb pe masa de Craciun. Dar credeti-ma, aceasta supa crema va fi mentionata de oaspeti si anul viitor. In plus, este foarte usor de pregatit, astfel chiar si in calitate de gospodina incepatoare puteti incepe linistita.

 

Ingrediente pentru 4 persoane: 1 lingurita de amestec de condimente pentru turta dulce, 2 buc. de cartofi, 1 lingura de amidon alimentar, 1 lingura de zahar brun, 4 buc. de turta dulce, 4 buc. de morcovi albi, 800 ml zeama de supa de legume, 200 ml smantana de gatit, 1 lingura de unt, sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Taiati cubulete cartofii si morcovii albi, apoi caliti-i in unt. Turnati peste ei supa de legume, fierbeti pana se inmoaie. Apoi mixati-l. Amestecati amidonul si condimentele in smantana pentru gatit, apoi adaugati in piureul de legume. Amestecati si asteptati sa se ingroase si, daca credeti, daca nu, supa este gata! Rupeti turta dulce in bucati mici si puteti sa si serviti. Daca cuiva ii lipseste cu carnea, puteti sa-i prajiti si niste slanina (bacon).

 

Sarmale fara gluten, lactoza si zahar

In multe cazuri, o reteta este reconsiderata nu pentru ca ne-am plictisit de aromele traditionale, ci pentru ca cineva din familie este sensibil. Fie ca este vorba despre gluten, lactoza sau orice alta alergie/sensibilitate, nici ei nu trebuie sa rateze mancarurile delicioase la masa de Craciun. Pentru a ramane la traditii, va sugeram o alternativa buna pentru sarmale. Poate suna ciudat la inceput, dar toti cei care trebuie sa renunte la varianta facuta pe baza retetei originale vor fi recunoscatori pentru sarmalele intr-un sos de rosii picant.

 

Ingrediente: 10 frunze de varza creata, 2 linguri de ulei vegetal, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 2 tulpini de telina, 1 morcov, 1 morcov alb, 150 g de ciuperci, ½ de gutui, 1 lingurita de boia afumata, 100 ml de vin rosé, 150 g de orez fiert, 50 g de castane, 50 g de prune uscate, 50 g de nuca, 1 legatura de patrunjel, coaja rasa de la 1 portocala, 2x400 g de conserva de rosii decojite, 100 g de bulion 4-5 boabe de piper Sichuan, ½ lingurita de piper Cayenne, ½ lingurita de scortisoara, ½ lingurita nucsoara, o bucata de 2 cm de ghimbir, 3-4 cuisoare, sare, piper

 

Mod de preparare: Puneti ceapa, usturoiul si tulpinile de telina tocate in ulei incins, prajiti-le timp de 10 minute. Se adauga morcovii rasi, se presara cu boia de ardei afumata. Se amesteca, se adauga roséul si gutuia rasa. Se adauga sare si piper dupa gust. Dupa cateva minute de fiert, puteti adauga ciupercile taiate cubulete, si le prajiti cca. 5 minute. Dupa ce s-a racit putin se amesteca cu orezul fiert, castane taiate cubulete, nuca macinata, prune uscate, patrunjel tocat si coaja de portocala rasa. In timp ce cuptorul se incalzeste pana la 180 de grade, pregatiti sosul de rosii. Puneti rosiile, pasta de bulion si celelalte condimente intr-o oala si gatiti la foc timp de 20 de minute. Fierbeti apoi o oala mare de apa cu sare in care caliti frunzele de varza creata bine curatate timp de 3-4 minute. Apoi lasati-le sa se scurga. Puteti adauga amestecul de ciuperci in mod traditional, umplund frunzele de varza. Se toarna sosul de rosii pe fundul vasului de copt, apoi se adauga sarmalutele. Coaceti acoperit timp de 15 minute, apoi descoperit inca 15 minute. Puteti alege ca si garnitura cartofi prajiti simpli, dar va fi delicioasa si cu paine sau lipie.

 

Desert de Craciun pentru bebe

Daca in familie exista si copii de aproximativ 1 an, merita sa va ganditi la acest aspect atunci cand planificati meniul. In timp ce noi gustam cozonaci si prajituri, si ei pot servi desert pregatit intr-un mod sanatos. Deliciile in forma de bilute sunt oricum obisnuite pe masa festiva, iar copiilor le place si sa le manance, deoarece sunt usor de tinut in mana si nu necesita tacamuri. Incercati bilutele de cocos cu afine care pot fi preparate in cateva minute fara coacere.

 

Ingrediente: 1 borcan de piure de fructe cu mere si afine pentru bebe, 2 linguri de fulgi de nuca de cocos, 7 linguri de biscuiti macinati, amarant sau quinoa umflat pentru exterior

 

Mod de preparare: La piureul de fructe, amestecati nuca de cocos rasa si destui biscuiti macinati pentru a fi usor de modelat. Formati bilute si rulati-le in amarant sau quinoa umflat.

                                                                                                   1. @hozzataplalas_kreativan

 

Doriti un meniu de Craciun ieftin si rapid?

Nu e nimic ciudat in faptul ca nu vreti sa cheltuiti o avere pentru meniul de sarbatori si ca nu vreti sa petreceti tot Craciunul in bucatarie. Uneori, mai putin inseamna mai mult, iar cu cateva trucuri puteti pune pe masa mancaruri delicioase foarte rapid. Si nimeni nu se va supara daca anul acesta nu vom arunca la gunoi atata mancare.

 

In ceea ce priveste supele, supa de vin si cea de peste din crap pot fi solutia, dar merita sa ne gandim daca nu este suficient sa gatiti un singur tip. Daca familia prefera mai mult puiul in restul anului, nu este necesar sa-i asteptati cu meniu de gasca sau rata de Craciun. Niste pulpe de pui cu legume la tava va fi la fel de ideal pe masa de sarbatori si, de asemenea, este gata intr-o clipa. Iar cu o friteuza cu aer cald de 6 litri, puteti sa si reduceti cantitatea de grasime si ulei folosita.

Daca nu vreti sa renuntati la peste, pregatiti un crap prajit delicios sau o tocanita suculenta din somn. Anul acesta, prajiturile pot fi facute din ingrediente simple si disponibile, cum ar fi merele, nucii de cocos sau cacaoa. Oaspetii se vor bucura de placinta cu mere si briosa de ciocolata facuta din figurinele de Mos Craciun, care sunt la fel de delicioase ca si deserturile obisnuite din anii trecuti.