Idei de meniu pentru Revelion

Idei de meniu pentru Revelion

La Alinda, ne-am gandit sa va ajutam la petrecerea noptii de Anul Nou, in compania unor mancaruri cat mai delicioase...

Adesea nu mai avem suficient timp sau energie pentru meniul de Revelion dupa cea de Craciun, asa ca cei mai multi dintre noi incercam sa intocmim meniul cat mai simplu posibil. La Alinda, ne-am gandit sa va ajutam la petrecerea noptii de Anul Nou, in compania unor mancaruri cat mai delicioase.

Mancaruri de Revelion traditionale

In modul nostru modern de viata, in viata de zi cu zi agitata, superstitiile vremurilor vechi au fost neglijate. Cu toate acestea, noaptea mistica respectiv prima zi a Anului Nou are multe traditii si superstitii. Lasand in urma anul ce a trecut si intrand in noul an, avem la dispozitie o multime de practici, obiceiuri si bunatati pentru a promova bogatia, fertilitatea si bunastarea. Fiecare cultura are mancarurile norocoase, dar si cele nerecomandate pentru acest moment. Sa vedem care este situatia cu mancarea si superstitia de Revelion:

- Nu mancati pasari de curte (gaini, rate, gaste, curcani) in noaptea de Revelion, pentru ca va zgaraie norocul.

- Daca doriti sa consumati peste stiind ca solzii va fac bogat, asigurati-va ca incepeti sa-l mancati dinspre coada, pentru ca asa nu va va inota cu norocul. Folositi punga noastra de gratar pentru a il prepara, astfel incat rezultatul va fi si mai maret!

- Daca nu consumam toata mancarea facuta de Revelion, nu vom duce lipsa nici in noul an. Haideti sa rezervam putin!

- De asemenea, este un vechi obicei sa feliati toata painea pentru ca familia sa aiba mereu paine.

- Consumati purcei si linte in noaptea de Revelion pentru a fi norocos si bogat! Purcelul fript crocant aduce un an cu noroc. Manncati urechile, coada, pentru ca va vor aduce norocul. Lasati gratarul pe alta data, pentru Revelion se potriveste purcelul!

- Cine mananca linte va avea portofelul plin tot anul, dar atentie, lintea trebuie consumata ca prima masa in ziua de Revelion! Pentru siguranta, se presara boabe de linte peste cei dragi la miezul noptii si chiar puneti un pumn de linte in buzunar!

- Va puteti mari averea cu un strudel, asa ca merita sa planificati strudelul in meniul de Anul Nou, cu cat mai multa varietate, cu atat mai bine!

- Cine se ocupa de afaceri, pentru a saluta un an rodnic ar trebui sa manance fructe in noaptea de Revelion!

- Varza a fost inclusa in randul mancarurilor norocoase, deoarece americanii spun ca aminteste puternic de un teanc verzui, adica dolari. Din acest motiv, nu numai varza, ci si orice frunze verzi (magla, spanac, varza) pot deveni un simbol pe masa de Revelion, deoarece oricine consuma mult din acestea, poate spera la prosperitate materiala in anul care vine.

  • Si nu in ultimul rand, de ce sa ciocnim cu sampanie? Pentru ca sampania este o bautura eleganta, luxoasa, o nota de lux, motiv pentru care ne place sa ciocnim cu ea la evenimente si sarbatori celebre. Astfel, daca consumam o asemenea bautura, in primele minute ale Anului Nou, bogatia, splendoarea si belsugul ne asteapta si in restul anului.

Revelion

 

Retete simple si grozave

De Revelion, merita sa aduceti putin umor la gatit si la copt. Si daca credem putin in superstitii, atunci sa nu lipseasca purcelul de pe masa! Incercati aceste forme de purcelusi foarte bune! Folositi kitul nostru sucitor si planseta pentru aluat!

Poza: streetkitchen.hu

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

150 g smantana

1 lingura de zahar

45 g de drojdie

600 g de faina

2 oua

250 g unt la temperatura camerei

2 linguri sare

Pentru ungere: 1 galbenus de ou

Pentru garnitura: piper intreg

Preparare:

Adaugati zaharul in smantana, zdrobiti drojdia si amestecati. Puneti faina, ouale, untul taiat cubulete mai mici, sare si amestecul de smantana-drojdie intr-un bol mare si framantati aluatul. Cand este destul de neteda, acoperiti si lasati-o sa se odihneasca timp de 45 de minute. Pe o tabla tapata cu faina se intinde la o grosime de aprox. 1-1,5 cm. Taiati-o cu un tocator de 5-6 cm. Din aluatul ramas taiati cercuri de aprox. 2 cm (atate cat tortul mare) si cca. discuri de 3 cm (jumatate cat scones mari). Discurile mici sunt strapunse la mijloc, in doua locuri (acestea vor fi nasurile purcelusilor), iar cele medii se vor taia in cruce (acestea vor fi urechile, 2-2 bucati).

Asezam chiftelele mari pe o foaie de copt, le ungem partile laterale si deasupra cu oua batute lejer, punem „nasurile” si lipim urechile deasupra. Acestea se ung si cu oua si se orneaza cu 2-2 boabe de piper, pentru ochi. Le coacem  in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute.

 

Lintea poate parea putin plictisitoare si suntem reticenti sa o servim in fata unui grup de prieteni, dar nimeni nu va mai obiecta la o salata eleganta de linte. Serviti cu ajutorul setului nostru de ustensile de bucatarie, 39 piese!

Reteta Revelion

 

Ingrediente:

1 cutie de linte (conserve)

30 dkg de rosii

1 bucata medie de castravete

3 linguri suc de lamaie

sare

piper (optional)

4 linguri ulei de masline

1 lingurita chimen macinat

1 catel de usturoi

patrunjel

1 bucata mica de ceapa rosie

Pregatire:

Spalati lintea cu apa rece, strecurati si lasati sa se scurga. Rosiile si castravetii sunt de asemenea spalate si apoi taiate in bucati de aproximativ 1 centimetru. Scoateti coaja de ceapa rosie si taiati felii. Pregatiti dressingul, amestecati sucul de lamaie cu uleiul de masline, sare si piper, apoi amestecati-l cu cel de de castravete-rosii-ceapa rosie.

Taiati usturoiul in bucati mici si prajiti in ulei de masline minim timp de 2-3 minute, impreuna cu chimenul. La final, amestecati lintea cu usturoiul si amestecul de rosii-castraveti-ceapa rosie. Presaram patrunjelul la sfarsit doar pe salata. Se poate consuma imediat, dar si mai bine este sa aveti cel putin 30 de minute pentru ca aromele sa se imbine corect.

 

Meniu de Revelion care menajeaza portofelul

Mancare divina din ingrediente simple si ieftine rapide, chiar si pentru bucatarii incepatori. Acesta este un crenvusti invelit in bacon si aluat foietaj. Folositi setul nostru practic de cutite pentru taiat!

 

Reteta Revelion

Poza: streetkitchen.hu

 

Ingrediente:

10 bucati de crenvusti

10 felii de bacon

270 g aluat foietaj

2 lingurite de mustar

1 ou pentru ungere

10 g de seminte de susan

Preparare:

Infasurati crenvustii in bacon. Aluatul foietaj se desface, se unge cu mustar, apoi se taie in 10 fasii egale pe lungime pentru a inveli crenvustii. Incredibil, dar asta-i tot. Se presara cu ou batut, se presara cu seminte de susan si se coace in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 15 pana la 17 minute pana se rumenesc. Va avea un succes urias nu numai in noaptea de Revelion, dar si dimineata daca printr-un miracol nu se vor termina.

Va dorim pofta buna si un An Nou fericit!

 

 

Anterior Juramant de Anul Nou: va ajutam sa tineti juramantul!
Pasul urmator Bicicleta de camera: miracolul multifunctional pentru acasa